måndag 10 januari 2011

wax on wax off..

loading, loading...

Idag har vi förberett för fullt inför besökarnas ankomst. Teknikrum har städats, pumpar har skruvats, gångar har skottats...allt i ett enda långt gliiiiiid...ute på gården har det ansamlats vatten till en enda stor isbana och att gå över denna utan att se ut som bambi på hal is,va OMÖJLIGT och med tanke på att man måste gå över gården för att ta sig till de olika arbettsuppgifterna så har gliid har varit dagens ord.

Slutligen finputsades den nya anläggningen som ska säljas, wax on wax off, wax on wax off...och konstaterade att om man virade in båda händerna i trasan och gnuggade cirklar bildade man små hjärtan...så om man tittar riktigt noga på stål-silon kläs den av små hjärtan <3..just a little touch av josefine ;-)

I kväll blir det skriskoåkning och kanske lite projektor film...och så klart ladda inför morgondagens besök!

lördag 8 januari 2011

time for return!

Eftersom att stor del av anläggningen och personalen varit lediga under jul och nyår har det inte direkt varit någon ide för mig att försöka fördriva tiden bara för att. Därför fick jag möjligheten att istället komma på en 3 dagars intensivkurs. Därför söndag eftermiddag återvänder Jossan till knislinge, för nya äventyr.

 Kursen är anordnad för att informera om den nybyggda externa biogasanläggningen som Norup har konstruerat och framställt. Därför har de inte bara inbjudit mig till informationskursen utan även köparna av anläggningen ska komma för att få lära sig hur det hela fungerar.

Nu när man varit ifrån gården ett tag och fått lite perspektiv på det hela kan jag ju inte säga mer än att det har varit oehört lärorikt och roligt. Jag kan mycket väl tänka mig att jobba på ett liknade familjeföretag eftersom att man får lite av varje. Det är inte bara EN uppgift man får utan det varierar från varje dag. Alla jobbar som i ett team, man löser problem och inget är omöjligt. Det finns en lösning på allt!

Eftersom att jag inte hade några speciella förväntningar mer än att LÄRA MIG och försöka få ett grepp om hur biogas systemet fungerar i verkligheten så kan man säga att jag absolut är nöjd än så länge och att få de här sista 3 intensivdagarna ser jag fram mot :)

uppdateringar om mina sista dagar kommer inom kort...