måndag 23 maj 2011

ICA- Jerry målar!

Ja...nu har " praktikanten" bytts ut mot ett nytt smeknamn, Íca JERRY...fråga mig inte hur detta gick, till men så är det och sååå kommer det nog att bli...

Söndagens regn och åskoväder hade ställt till en hel del denna måndagsmorgon, pumpar och givare fick omstartas och uppgraderingen hade helt slutat fungera vilket innebar att facklan var igång. Telefonsamtal hit och sifferäkning dit fick därför inleda dagen.

På eftermiddagen sprack det upp och projektet efter lunch blev att ge liv åt  en gammal plog som skulle stå och dekorera mitten-gräsmattan på området...grå, fin, rostfri färg målades på, och med hjälp av traktorn kunde vi sedan förflytta den.
 Martin tog över kladdandet en stund....


 färgen ville på nått konstigt sätt fastna mer på mig än på plogen,...
taaaaadaaaa! vilket mästerverk!! :D ;)

onsdag 18 maj 2011

fimstjärna??..tja varför inte..

Koreanska turister har nu även de, hittat till sverige..och nu menar jag inte i syfte som turister utan för att analysera och dokumentara tidernas uppfinning, BIOGASEN!

Under hela dagen har vi haft ett koreanskt tv team som sprungit runt som små ninjas^^ med  videokameror för att i detalj föreviga biogas processen... Och Min roll i det hela blev att agera som statist,..har insett det nu att vara praktikant är inte bara att vara praktikant utan man får även göra de jobb som de andra inte känner sig manade till..och när jag förklarade för tv teamet att jag va här frivilligt..tittade de på mig..tittade igen och uttyckte ett låååång och frågande..aaaaaaa..hmm..

Trots att vi hade små koreaner överallt försökte vi sköta arbetet någorlunda i form av gräsklippning och betong gjutning.

Wramsgunnarstorp är på väg att certifiera sig för SPCR 120, villket innebär en del extra arbeten just nu. Så vi fick lånat en borrmaskin som skulle borra upp ordentliga hål till oss så att vi sedan kunde gjuta fast de obligatoriska märknings och förbudskyltarna.

Eftermiddagan spenderades därför till att blanda betog! blanda, blanda, blanda, skyffla, skyffla,skyffla...nästan som att baka, fast i lite lite större portion :) :p






e.on´s propan tank fylls på.
borrning på G!



tja.. sten-dekorerat ansikte ..varför inte? för er som vill prova, ställ er och titta in i betongblandaren lovar ni kommer få en fin härlig betong skvätt i ansiktet!  
träningsverken börjar lägga sig som ett fint litet band över axlar och armar..tror jag ska tigga om en eventuell massage i kväll..får väl se om jag hittar nån frivillig....

måndag 16 maj 2011

ooooo regnet det bara öser ned..lalalala

Måndag!
en lugn och alldeles, alldeles lagom måndag har det varit...regnaskurarna har avlöst varandra och geggan har fastnat som klister på alla kläder och skor..

Dagen började nämligen att vi skulle transpotera en portgrind, detta för att kunna avgränsa vissa områden till och från biogasområdet,..spännband hit och lera dit, efter lite meckande så satt den sönderplockade grinden på plats och var redo att transporteras till gården :)

en sväng till Swedol fick det också bli för att fixa en ny slang till högtryckstvätten, lite pyssel med det. Luftning av en pump, omstartning av frekvensstyrda biofiltert till utsugningsfläkten, inkörning och matning av mottagingstaken...sen hade vi lite besök ov e.on så Simone kom och höll mig sällskap i traktorn att tag idag :)

snipp snapp slut så va denna måndagen slut :)

torsdag 12 maj 2011

^^^två kockar ger bättre soppa??

riiiiiingngng! väckar klockan ringer, jossan sträcker på sig gäspar och nästan som i en sagofilm dansar hon upp ur sängen redo för en ny strålande dag på biogasen..rullgardinen far upp och vad ser jag framför mig...jo absolut INGET! dimman ligger tjock utanför fönstret och bilen som bara står 10 meter från syns inte ens...blääähä!

Solstrålen som kom i stället var Line, min Chef Peters dotter :)  helt underbart att få lite arbetshjälp och tjejsnack!..munnarna har inte varit stilla i många minuter idag :p men trots detta har vi fått gjort en hel del och när man varit två så har allt gått dubbelt så fort..städning och plockning av bråte på gården. kontrollering och matning av mottagningstanken. Och eftersom att vi får finbesök av falkenberg i mon så har vi även inhandla blommor och planterat, räfsat och plockat ogräs..allt i en enda låååång "tjejsnackiskonversation"  ...

trädgråds arbete och tjejsnack tar på krafterna så kvällen kommer spenderas på bästa möjliga sätt...iförd myskläder i soffan,framför tvn!

onsdag 11 maj 2011

dag tre!

fröken UR har över träffat sig själv..antingen snurrar jorden snabbare, en tidsmaskin med framspolning har framtagits, solens timmar har förkortats, kort sagt...tiden svichar förbi! detta kan ju bara betyda en sak, och det är att jag trivs :)

Traktorn har fått sig en omgång av jossan och så även grusplanen med skyffling och finputsning. Vi har även haft finbesök av e.on och simone ( galet vad glad jag blev när hon stod där i hallen) drift möte, kontroll av en kondensfälla till uppgraderingen  och ett möte till på det. Det kliar i fingrarna på mig att få jobba och komma upp på mornarna är lättare än någonsin! HOPPAS VERKLIGEN det fortsätter så här..brännan ( bonnabrännan) bättras och fräknarna frodas!

I keep on smiling and shining... just like my working pants ;p

måndag 9 maj 2011

LIA nummer 2....Jossan is back!

Idag va första dagen på vår andra LIA period, belive it or not!

Tiden har gått fruktansvärt snabbt och istället för snödrivor och minusgrader har vi nu svalor, grönska, värme och POLLLEN...

Min LIA nummer 2 kommer jag att ha på Wrams Gunnarstorps gods utanför Bjuv. En gård där man förrutom driver jordbruk även har en biogasanläggning. Anläggningen har varit i drift sedan 2006-2007. Inmatnings substrat de använder i dagsläget är findus ärtor, matavfall, slakteriavfall och gödsel. Processen sker under ständig kontrollering både manuellt och i kontrollrumet.

Första dagen har varit intensiv men lugn. Förrutom att jag körde vilse och inte hittade dit, har dagen flytigt på. Sommar arbetskläder har inbförskaffat ( ser galet coool ut med mina nya reflex shorts och stålhätte dojjor, ett par pilotgalsögon till det sen ser jag ut som er riiiktig gårdsarbetare). Byte av membrarn i lecakulebassängen och så klart TRAKTORKÖRNING..haha jossan har äntligen lärt sig köra traktor..jajemen! skopa upp skopa ner, fram och bak, broms och växel...och så klart volymknappen på radion..mycket viktig att tillägga..banditrock på högsta volym..den traktorn kan jag tänka mig sitta i fler gånger :D


 tjingeling....fortsättning följer!